Kurczakowo-marchewkowe psiastka

Na dobry początek coś dobrego;)
Pyszne psiastka według przepisu od Gabinet weterynaryjny Katarzyna Gryglewska stygną i czekają na konsumpcję.




SKŁADNIKI:
• 150 g pokrojonego na kawałki mięsa kurczaka
• 1 średnia marchew
• 1/4 jabłka
• 2 łyżki oleju
• 1,5 szklanki mąki (mi wyszło trochę mniej)
• pietruszka

WYKONANIE:
Kurczaka i marchewkę ugotować (przez ok. 15-20 minut), po ugotowaniu ostudzić. Dodać olej, pietruszkę i jabłko, a następnie zmiksować. Dodać mąkę i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm i wykroić ciastka. Piec ok. 15-18 minut w temperaturze 160 st. C. Po upieczeniu poczekać aż ostygną. Można odstawić na dłużej, aby dobrze wyschły.

A Wy? Znacie jakieś fajne i smaczne przepisy?:)

Źródło przepisu: Bon Appétit. Przepisy na domowe przysmaki dla zwierzaków.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wybiegi w Poznaniu

Husky w sieci:)

V Pogoń za Wilkiem